Liviu Dragnea: ”Nu avem niciun motiv real să credem că președintele o va respinge pe doamna Viorica Dăncilă”. PNL vrea alegeri anticipate

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

După consultările de la Palatul Cotroceni, liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat încrezător că președintele Klaus Iohannis o va susține pe Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de premier.

”I-am prezentat președintelui în mod oficial și direct propunerea noastră în persoana doamnei Viorica Dăncilă, i-am prezentat și procedura prin care a fost desemnată în cadrul PSD. De asemenea, i-am prezentat președintelui un tabel cu parlamentarii PSD-ALDE care o susțin pe doamna Dăncilă. Am făcut asta deoarece au apărut informații că am pierdut majoritatea. Am vrut să arătăm că nu sunt probleme”, a declarat Liviu Dragnea la ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Șeful PSD a vorbit și despre calitățile propunerii PSD pentru fotoliul de prim-ministru:

”O experiență bogată în ceea ce privește Parlamentul European și o relaționare bună cu reprezentanții Comisiei Europene. Calitățile umane pe care le are doamna Dăncilă, este o doamnă neconflictuală, dedicată dialogului, care vrea să aibă o comunicare decentă cu toată lumea. Angajamentul doamnei Viorica Dăncilă de a recupera anumite întârzieri în ceea ce privește acțiunile care trebuie realizate în 2018 pentru Centenarul Marii Uniri”.

”Președintele României a luat act de ceea ce i-am spus noi. Ne-a transmis că dorește să nu se prelungească această situație și să avem un Guvern cât mai repede. Va lua o decizie, după ce va asculta și celelalte partide. Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorica Dăncilă. Suntem pregătiți să începem audierile de miniștri și pentru a vota cabinetul în ansamblu”, a completat Dragnea.

”Nu discutăm despre o variantă B. Avem speranța că sunt suficiente argumente ca președintele să o accepte pe doamna Viorica Dăncilă. Și noi suntem îndreptați către stabilitate. Nu avem niciun motiv real să credem că președintele o va respinge pe doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus șeful PSD.

”Viața bate filmul. Ar fi fost incorect să nu fi prezentat chiar eu propunerea noastră președintelui”, a adăugat Liviu Dragnea, care spunea, în trecut, că nu vrea să mai meargă la Cotroceni până după următoarele alegeri prezidențiale.

Ludovic Orban: ”PNL nu va participa la nicio formulă de guvernare alături de PSD”

”PNL a luat decizia de a nu participa la nicio formulă de guvernare care conține PSD. Opțiunea pe care am exprimat-o și președintelui este provocarea alegerilor anticipate. Situația de astăzi nu mai are nicio legătură cu ceea ce au votat alegătorii în decembrie 2016”, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni.

”Președintele este într-o situație foarte dificilă. Trebuie să aleagă dintre două rele”, a mai spus Orban, care a părut oarecum iritat de întrebările insistente ale jurnaliștilor: ”Pe mine nu mă cheamă Dragnea, să dezvălui ce mi-a spus președintele”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.