Consultări la Cotroceni: Cum va arăta viitorul Guvern al României?

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va discuta astăzi cu partidele politice despre formarea unui nou Guvern, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură împotriva cabinetului condus de Viorica Dăncilă.

Fostul premier, lider al PSD, nu va participa la consultările de la Cotroceni, partidul său fiind trecut ultimul pe programul președintelui Iohannis. Dăncilă a spus că decizia de a nu participa a fost luată într-o ședință a Comitetului Executiv.

„Nu. De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Ca pondere, noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu ca să merg mâine la Cotroceni trebuia să am Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CEx, apoi să merg la Cotroceni. Pentru ce?”, a declarat Viorica Dăncilă, joi seară, la România TV.

Consultări la Cotroceni: Programul zilei

Ziua lui Iohannis va începe cu o discuție a partidului său, PNL, de la ora 11:00. Urmează apoi discuții de o jumătate de oră cu USR, UDMR, PMP, Pro România, ALDE, minoritățile naționale și PSD.

Dacă președinte Iohannis pare să creadă că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție, idee împărtășită și de liderul USR, Dan Barna, Kelemen Hunor a spus că UDMR îl va susține pe Ludovic Orban (șeful PNL) pentru funcția de premier.

Călin Popescu Tăriceanu este împotriva anticipatelor care, crede tot mai puțin popularul lider al ALDE, ar aduce ”instabilitate și criză politică”.

Partenerul său de alianță, Victor Ponta, dorește să revină la guvernare, alături de PSD.