Constantin, dat afară din Guvern: „Omul binomului, prea tehnocrat!”

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Liderii ALDE, reuniți duminică în ședința Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, să-i retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin, copreședinte al formațiunii.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE o va propune pe Grațiela Gavrilescu pentru funcția de ministru al Mediului, în locul lui Constantin, iar Victor Ilie, lider de grup al senatorilor ALDE, va prelua șefia ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

Daniel Constantin a declarat luni, după ședința coaliției PSD-ALDE, că s-a luat decizia ca premierul Sorin Grindeanu să facă o cerere de revocare a sa din funcțiile de vicepremier și ministru al Mediului.

„Mi s-a făcut reproșul că sunt omul binomului și că sunt prea tehnocrat”, a declarat Daniel Constantin atunci când a fost întrebat de ce ALDE i-a retras sprijinul politic.

Constantin a mai declarat că rămâne în ALDE, iar ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu „e o încălcare foarte gravă a regulilor”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic.

„Din păcate, acest deznodământ era previzibil. Am avut mai multe discuții cu Daniel COnstantin și Călin Popescu Tăriceanu. Cred că acum o lună i-am spus lui Daniel Constantin că trebuie să găsească un mod de convețuire și colaborare cu domnul Tăriceanu, pentru ca lucrurile nu pot ajunge decât la situația asta, tranșarea situației prin vot”, a declarat Dragnea.

Șeful PSD a mai spus și că „e foarte greu pentru un premier să nu țină cont de acest vot (n.r. de retragere a sprijinului politic pentru Constantin).

„Când un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în Guvern. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot. Votul care te trimite acolo și structurile politice care te trimit acolo sunt aceleași care te și pot scoate de acolo”, a mai spus Liviu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.