Constantin Brâncuși, sărbătorit la Sibiu cu ateliere de sculptură

Constantin Brâncuși FOTO: Wikimedia Commons
Constantin Brâncuși FOTO: Wikimedia Commons

Muzeul Astra din Sibiu organizează două zile de activități dedicate împlinirii a 146 de ani de la nașterea sculptorului gorjean Constantin Brâncuși, 19 februarie 1876.

Tot în acest weekend, vizitatorii muzeului în aer liber vor putea descoperi, sub îndrumarea ghizilor, frumusețile tronsonului alocat satului tradițional oltenesc. Atracția evenimentului va fi atelierul de sculptură pe care meșterul Andrei Buda îl va pune în scenă la Gospodăria din Târgu-Cărbunești. Aici, cei interesați de meșteșugul sculptării lemnului vor avea prilejul  să realizeze sculpturi în miniatură, inspirate de opera lui Constantin Brâncuși.

Totodată, ghizii vor oferi explicații despre arta și tradițiile gorjene, precum și informații inedite despre viața și opera sculptorului renumitei trilogii Masa Tăcerii, Coloana Infinitului și Poarta Sărutului.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.