Consilier județean cu 2 case, 4 terenuri și sute de mii de lei în cont, prins că fura apă

gabriel vasilescu furt de apă
Gabriel Vasilescu. Foto: Captură Știrile Pro TV

Gabriel Vasilescu, consilier județean PNL în Consiliul Județean Argeș, este acuzat de societatea de furnizare a apei că a furat apă printr-un branșament ilegal amplasat chiar înainte de contor, relatează Știrile Pro TV.

Branşamentul clandestin a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când angajaţii societăţii care asigură apa potabilă şi canalizarea în Topoloveni i-au făcut consilierului o vizită la domiciliu pentru a-i schimba contorul.

Ei au identificat o legătură clandestină, înainte de contor, ce ducea în altă parte, către nişte aspersoare din curte. S-au făcut probe şi s-a constatat că era vorba de o lucrare funcţională.

Politicianul a negat acuzaţiile și a spus că țeava este veche şi că nu o folosea, însă soţia lui a declarat contrariul atunci când a fost întrebată.

„N-a recunoscut soţia nimic. E ţeava legată de dinainte să vină apa – canal în Topoloveni şi ei n-au scos-o când au branşat”, a declarat Gabriel Vasilescu pentru sursa citată.

Societatea i-a calculat consilierului o sumă de plată de 2000 de lei drept prejudiciu pentru apa consumată în ultimele 6 luni, însă paguba ar putea fi mult mai mare. Politicianul a contestat măsura.

El va fi anchetat acum și de polițiști pentru furt de apă.

Gabriel Vasilescu a fost ales în Consiliul Județean Argeș în anul 2016, pe o perioadă de 4 ani (până în 2020).

Potrivit celei mai recente declarații de avere din anul 2018, Gabriel Vasilescu deține o mulțime de proprietăți și este departe de a fi un „amărât”.

Astfel, el are un teren intravilan în Topoloveni de 672 de metri pătrați, două terenuri agricole în Topoloveni de 5.000 și de 5.550 de metri pătrați, precum și un teren forestier de 10.000 de metri pătrați.

În ceea ce privește locuințele, el are două case în Topoloveni, una de 100 de metri pătrați, iar cealaltă de 66 de metri pătrați.

Politicianul mai deține un scuter și un cont în bancă de 301.390 de lei. Soția sa are și ea un cont în bancă de 313.537 de lei.