Consiliul UE confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de șef al Parchetului European

FOTO: Captură ProTV
Laura Codruța Kovesi FOTO: Captură ProTV

Consiliul Uniunii Europene a numit-o oficial pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Parchetului European. Singurul pas care a mai rămas este confirmarea de Parlamentul European.

„Prioritatea Consiliului este ca EPPO să fie operațional până în noiembrie 2020. În această privință, devenea urgentă numirea procurorului șef european. Dna Kövesi, primul titular al acestui post, va avea ca sarcină construirea EPPO de la zero.

Treaba sa în cursul celor 7 ani de mandat va fi în special construirea structurii administrative și operaționale și stabilirea bunelor relații de colaborare cu autoritățile judiciare naționale.

Consiliul va continua să monitorizeze evoluția pentru a se asigura că vom avea un Parchet eficient care va deveni piatra unghiulară în lupta noastră împotriva fraudei și corupției cu fondurile europene”, a declarat ministrul finlandez al Justiției, Anna-Maja Henriksson.

Anunțul a fost făcut de ministrul Henriksson pentru că Finalanda deține președenția rotativă a UE.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.