Consiliul Județean Sibiu sprijină înființarea punctelor gastronomice locale

FOTO: lucas_pego/Pixabay.com
FOTO: lucas_pego/Pixabay.com

Autoritățile județene anunță organizarea unei serii de întâlniri cu oamenii din zona rurală interesați de deschiderea unui punct gastronomic local, prin care se poate oferi masă unui număr restrâns de clienți.

În județul Sibiu sunt înregistrate deja 15 puncte gastronomice locale, dintre care trei au fost înființate sub îndrumarea Consiliul Județean Sibiu. „Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat citat de Turnul Sfatului.

Mai exact, cele 15 puncte gastronomice locale funcționează în Gura Râului, Sadu, Bradu și Cisnădioara (câte două), respectiv Jina, Mediaș, Cârțișoara, Colun, Cristian, Râu Sadului și Alămor.

Pentru a crește numărul acestora, Consiliul Județean Sibiu a organizat deja întâlniri la Râu Sadului și la Biertan, cu autoritățile și producătorii locali interesați, urmând o întâlnire și la Arpașu de Jos. Astfel, cei interesați au putut afla pașii care trebuie urmați pentru înființarea unui punct gastronomic local, Consiliul Județean oferindu-se să îi reprezinte în relația cu autoritatea, depunând în numele acestui actele necesare.

Ecoturismul și gastronomia locală sunt două dintre cele mai importante resurse pentru atragerea un public cât mai mare și mai divers, atât din țară, cât și din străinătate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.