Consilier județean: „Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari”

Foto: valelopardo / Pixabay

Un consilier județean brăilean s-a arătat nemulțumit de faptul că Spitalul Județean din Brăila ocupă locul al doilea în clasamentul spitalelor în care personalul medical a solicitat mită de la pacienți. Raportul a fost făcut de o companie de audit, la comanda Ministerului Sănătății.

„Bă, meltenilor, pe un doctor îl costă să se ocupe de c**ul tău de nesimțit ordinar. Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari”, a comentat consilierul județean de Brăila Ștefan Cătălin Iordache.

Acesta a mai adăugat că „cineva intenționează să manipuleze astfel de cifre”.

„Știți vreun caz în care vreun medic, un brancardier, o infirmieră a așteptat un pacient sănătos, după ce s-a făcut bine la Spitalul Județean, la vreun colț de stradă, să-l întrebe de ce nu a dat șpagă? Nu există. Hai să ne lămurim, ori ne batem joc de oamenii ăștia… pentru că ei pot pleca în privat, unde ne spun: <<Atâta costă! Aveți bani, bine. Nu aveți, puteți să muriți la mine la ușă!>>”, a afirmat Ștefan Cătălin Iordache, consilier în Consiliul Județean Brăila din partea Partidului Național Democrat, potrivit DeBrăila.ro.

Consilierul județean a mai spus că firma de audit Anti-Bribery Synergy, grup recunoscut la nivel mondial, cu specializare în evaluare și certificare a sistemelor anti-mită, care a analizat chestionarele de feedback completate de pacienți, ar avea sediul „într-un cazino din Munchen”.

Potrivit Hotnews.ro, Ștefan Cătălin Iordache a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, pe care ulterior l-a șters: „Bă, meltene, care ești meltean anti-medic și anti-plic, trebuie să știi ceva: Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari. Bă, tu jeg al societății care ai făcut tu 10 clase la seral, cel mult 12 clase, nu ai fi dispus să muncești pe salariul unui medic rezident, pentru că tu, meltene, nu te-ai descurca.

Și atunci de ce crezi tu că unul care a făcut 12 clase la zi, 6 ani de facultate și cinci ani de rezidențiat și care trebuie să învețe până o mierlește se va descurca? Bă, meltene, tu crezi că unul ca ăsta se va împăca la gândul că e răsplătit mai prost decât tine, care tai frunze la câini? (…)

Bă, meltenilor, pe un doctor îl costă să se ocupe de curul tău de nesimțit ordinar. Uniforma, că altfel spui că te consultă un jegos ca tine. Își cumpără medicul din banii lui să nu iți fie ție scârbă, meltene. Își ia și încălțări speciale, să nu îți intre microbii în cur când intră medicul în salon, că după aia chiar mori ca prostul. (…) Bă, meltene, roagă-te ca medicii să nu se considere funcționari publici, că dracu’ te-a luat. Te deschide unu’ pe la ora 13 pentru un c***t de apendicită și dacă la (ora – n. red.) două nu esti gata, că au aparut complicații, te lasă cu mațele afară până a doua zi dimineață.

Ai auzit, tu meltene care ești tu meltean, de așa ceva până acum? Nu! Proști și medicii ăștia, este? Puteau s-o facă demult, dar nu au făcut-o, ținându-te în viață, maimuță oligofrenă care, când nu iți convine ceva, le spui ca au depus un juramant să te țină în viață și să le țină si de foame jurământul ala. (…)

Bă, meltene, dacă mizezi că vor rămâne medici la stat să știi că nu vor rezista atât cât crezi tu. Vor obosi, iar calitatea actului medical va scădea. Ce veți face atunci, câte plangeri veți face? Și cine dracu’ vă mai poate ajuta atunci?!”

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.