Confort Merino, afacerea prin care 2 soți fac 260.000 € / an

confort merino
Foto: Pagina de Facebook Confort Merino

Oana şi Cătălin Tatu, doi soți din Piatra Neamț, au lansat Confort Merino, o afacere de mare succes prin care produc plăpumi tradiționale din lână, relatează „Ziarul Financiar”.

În anul 2019, ei au obținut o cifră de afaceri de 1,25 milioane de lei, adică aproximativ 260.000 de euro.

Afacere pornită după criza din 2009

 

Oana Tatu este de profesie consultant în marketing, iar Cătălin inginer textilist. În anul 2009, în timpul crizei economice, el a rămas fără loc de muncă și a trebuit să se reprofileze.

Inițial, s-a angajat într-o companie ce distribuia produse farmaceutice, dar ulterior a decis să înceapă o afacere pe cont propriu.

Confort Merino a luat naștere într-un parter de bloc

 

Numită Confort Merino (numele brandului vine de la lâna de merinos, din care sunt făcute produsele), afacerea a fost lansată în anul 2012 la parterul blocului în care locuiau cei doi soți.

„Am avut 1.000 de lei cu care am cumpărat o maşină de cusut şi o masă de blat de la secţiile de confecţii închise în urma crizei. Am cumpărat bumbac şi lână în cantităţi minime şi am achitat o chirie modică proprietarului ce avea spaţiul neutilizat la parterul blocului. Tot ceea ce încasam reinvesteam. (…) Am făcut un magazin online, o pagină de Facebook şi uşor comenzile au început să vină“, au povestit proprietarii pentru „Ziarul Financiar”.

„Am descoperit că la nivel mondial produsele din lână reprezintă o adevărată piaţă, că lumea foloseşte pilote, saltele şi chiar perne umplute cu lână. Am realizat potenţialul afacerii”, au mai explicat cei doi.

Cât costă o plapumă Confort Merino

 

În prezent, produsele sunt realizate de o echipă de 8 oameni cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani. Gama de produse include pilote, perne, saltele și protecţii de saltele făcute din lână de merinos. Ţesătura de bumbac folosită este achiziţionată din Germania, iar lâna este în mare parte românească, dar şi din străinătate, atunci când numărul comenzilor este mare, mai notează sursa citată.

60% din produse sunt vândute în străinătate, iar preţul pilotelor variază între 370 și 840 lei.

Cum arată trenul românesc de mare viteză fabricat la Pașcani. VIDEO