Condamnare pentru un tânăr care a intrat în contul de Facebook al iubitei

FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com
FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com

Un tânăr din județul Alba a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce a fost găsit vinovat că a intrat în contul de Facebook al iubitei sale fără permisiunea ei.

Cel acuzat a copiat mesajele private ale acesteia și le-a făcut publice. După ce a intrat în contul de Facebook a schimbat parola și a împiedicat-o să-și mai acceseze profilul de utilizator pe rețeaua socială.

Procurorii l-au acuzat de accesare ilegală a unui sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și transfer neautorizat de date informatice.

Judecătorii au mai decis și ca tânărul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la o instanță superioară.

Nu este prima condamnare de acest gen în România. Alta mai recentă a fost în toamna anului trecut. Un ieșean în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare după ce a accesat contul de Facebook al iubitei sale.

Aceasta a mers la poliție și a depus plângere împotriva lui. În același timp a continuat relația cu tânărul fără să-i spună că l-a reclamat. La scurt timp au venit polițiștii acasă pentru percheziție domiciliară și informatică.

În fața judecătorilor, acuzatul a recunoscut că totul s-a întâmplat din cauza geloziei. Mai mult, iubita lui a regretat că a apelat la Poliție și a spus că a vrut să-i dea o lecție, însă nu și-a dat seama de „consecințe”.

FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.