Sentință pentru bărbatul ce a incendiat 2 oameni ai străzii în timp ce dormeau

oameni ai străzii incendiația galați
Captură video

Bărbatul din Galaţi care anul trecut a incendiat doi oameni ai străzii a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Sentinţa dată de Tribunalul Galaţi nu este însă definitivă, anunță Digi24.

Pe lângă detenție, incendiatorul este obligat să achite 33.000 de lei cheltuieli de spitalizare pentru victimele sale, plus 3.500 de lei cheltuieli de judecată.

Anul trecut, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 3:00, doi bărbați fără adăpost au fost incendiați în timp ce dormeau în fața unui magazin de pe strada Siderurgiștilor din Galaţi. Cei doi oameni ai străzii au murit la spital.

Ștefan Alexandru, bărbatul în vârstă de 49 de ani care le-a dat foc oamenilor străzii, le-a povestit anchetatorilor că ar fi vrut să se răzbune deoarece unul dintre oamenii străzii l-ar fi acuzat că i-a furat niște haine din adăpost. Așa că în noaptea în care l-a văzut dormind în adăpost alături de un alt om al străzii a decis să îi stropească cu benzină și să le dea foc.

El a mai spus că în noaptea respectivă nu era sub influența băuturilor alcoolice și că a fost conștient când a aprins hârtiile de ziar și le-a pus peste adăpostul din carton al celor doi oameni ai străzii. Ștefan Alexandru a mai spus că a făcut acest lucru deoarece nu voia ca bărbatul cu care avusese conflictul în trecut să îl mai acuze că i-a furat haine.

Cei doi bărbați fără adăpost aveau 49, respectiv 59 de ani. Bărbatul de 49 de ani avea arsuri de gradul I, II și III pe o suprafață de 65% din corp și a fost transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din București. A doua victimă, de 59 ani, avea arsuri pe 20% din corp în zona membrelor inferioare și superioare și a fost internată la Secția de Arși a Spitalului de Urgență din Galați.

Cele două victime nu au supraviețuit și au murit în spital.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.