Wiki loves monuments. Concurs foto pe Wikipedia

aparat de fotografiat sovietic
Foto: Andreea Dogar

Faza naţională a concursului va avea zece câştigători, care se vor califica astfel pentru faza europeană. Concursul e gândit pentru a îmbogăţi colecţia de imagini de pe Wikimedia Commons, o bază uriaşă de fotografii care pot fi folosite în mod liber.

Juriul – format din doi membri ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi un contributor al enciclopediei online Wikipedia – va alege cei 10 câştigători în funcţie de următoarele criterii:

calitate tehnică (claritate, folosirea luminii, perspectivă)
originalitate/cadru
utilitatea imaginii pentru Wikipedia

Concursul foto are loc între 1 şi 30 septembrie, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului. Aşadar, puteţi încărca imaginile voastre cu monumente din România până la sfârşitul acestei luni.

Marele premiu al concursului românesc este 500 de RON, iar câştigătorul fazei pe Europa va participa la Wikimania 2012, având asigurate transportul şi cazarea în Washington DC, oraşul-gazdă al conferinţei.

Condiţiile de participare pot fi consultate aici.

Fotografia acestui articol, reprezentând Arcul de Triumf din Bucureşti, a fost preluată chiar de pe Wikipedia Commons, unde a fost postată de utilizatorul Wikipedia Korinna