Concluziile lui Orban după negocierile cu USR: „Nu poți cere PNL decât ceea ce poate da PNL”

Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook
Ludovic Orban FOTO: PNL/Facebook

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, după negocierile cu USR în ceea ce privește susținerea în Parlament a noului guvern, că nu li se pot cere liberalilor lucruri pe care nu le pot oferi.

„Din punctul meu de vedere mi s-a părut că ne-am înțeles. Am stabilit doar că vom avea o a doua întâlnire, cel mai probabil în cursul zilei de marți. Am văzut o declarație anterioară în care într-un fel condiționau susținerea investirii guvernului de reușita acestor proiecte.

Aici vă spun sincer că nu cred că asta va fi poziția lor pentru că este o poziție nerezonabilă. Nu poți cere PNL decât ceea ce poate da PNL. Să susțină proiectele, noi oricum le susținem, unele sunt proiectele noastre. Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere”, a declarat Orban.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, după negocierile cu PNL, că partidul său nu intră la guvernare, iar săptămâna viitoare va fi o nouă rundă de discuții.

„A fost o primă discuție, am stabilit să ne vedem luni sau marți pentru o nouă rundă de discuții. A existat o susținere explicită pentru aceste masuri, au zis ca susțin, urmează să întreprindă dialog și cu cealelalte partide. Poziția noastră a fost clară, în momentul în care există o majoritate pentru susținerea acestui Guvern în câteva zile se pot rezolva. Fără penali, primarii în două tururi, în măsura în care aceste inițiative trec, există un mesaj că se pot schimba anumite lucruri”, a declarat Barna la finalul discuțiilor.

Președintele USR susține că nu a existat o discuție despre miniștrii din viitorul cabinet și că USR nu intră la guvernare.

„Nu s-a discutat despre intrarea la guvernare. USR intră la guvernare doar în baza unor alegeri anticipate. Vrem să intrăm la guvernare dar e nevoie, pentru a face reforme ,de o majoritate care să susțină aceaste reforme, care acum nu există. În momentul de față suntem în logica opțiunii pe care a avut-o Președintele României: creearea unui guvern minoritar în jurul PNL”, a mai declarat Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.