Concediu prelungit pentru mamele care adoptă copii de peste 2 ani. Ce indemnizație ar primi

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea primi un concediu de acomodare de un an. În toată această perioadă, ele vor primi lunar o indemnizație de 1.700 de lei din partea statului, informează digi24.ro.

Modificările aduse Legii Adopției au fost aprobate ieri în comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Votul final va fi dat de Camera Deputaților.

În general, copiii mai mari de doi ani îşi găsesc mai greu o familie adoptivă şi acumulează întârzieri în dezvoltare. Din acest motiv, părinţii adoptivi au nevoie de mai mult timp ca să înţeleagă problemele lor.

Până acum, după ce adoptau un copil care are cel puţin doi ani, mamele puteau să stea cu el acasă doar şase luni din momentul în care l-au primit în familie. Dacă modificarea Legii Adopţiei va fi aprobată, mamele care înfiază copii mai mari de doi ani ar putea primi un concediu de acomodare de un an, pentru a se obişnui cu cel mic, mai notează digi24.ro.

În toată această perioadă, ele vor primi lunar o indemnizație de 1.700 de lei din partea statului. Este un concediu de acomodare, care nu este plătit de patron. Banii vin din bugetul asigurărilor sociale. Concediul se acordă la cererea mamei.

În cazul familiilor care adoptă copii mai mici de doi ani, se aplică în continuare legea în vigoare, adică indemnizaţia de creştere a copilului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

15 imagini uimitoare cu oameni care s-au îmbrăcat întâmplător precum obiectele din jur
Renașterea Luncii Dunării. Secat de comuniști, coridorul verde al României își caută un nou chip
Locuri de muncă la Lidl, în 2016. Ce salarii oferă germanii