Concediu 2017. Trei destinații din Europa ideale pentru familiile cu copii

Există câteva stațiuni care oferă condiții ideale familiilor cu copii. Unele sunt chiar în apropierea țării noastre – în Bulgaria sau Turcia – în timp ce un arhipelag spaniol din apropierea coastei africane este și el o opțiune demnă de luat în seama.

Începem cu Bulgaria și ne oprim în Nisipurile de Aur. Plajele sunt largi, iar marea este mai mereu liniștită. În plus, în apropierea stațiunii este parcul de distracții Aquapolis, cu o mulțime de tobogane deopotrivă pentru copii și adulți.

Cei care vin cu mașina pot da o fugă și până la Balcic, la castelul reginei Maria. Grădinile sunt minunate, pline de copaci rari și plante care mai de care mai frumoase, iar colecția de cactuși e de-a dreptul fascinantă.

Tot de o zi este și excursia la Nessebar, un cochet orășel bulgăresc cu case din lemn și foarte multe biserici aflat la circa 100 de kilometri de Nisipuri.

Dacă doriți să vizitați stațiunea, puteți consulta această listă de sejururi Nisipurile de Aur.

Last Days of Summer
Toate marile unități turistice din stațiunea turcească Antalya au condiții excelente pentru copii, locurile de joacă din unele hoteluri fiind atât de mari și de variate încât copii refuză deseori să mai vină la masă. Și cu greu se vor lăsa găsiți printre leagăne, tobogane și alte tentații.

Însă, dacă veniți în Antalya ar fi mare păcat să plecați fără să îi fi cunoscut împrejurimile. Vă recomandăm în primul rând orașul antic Termessos, aflat la circa 30 de kilometri de stațiune. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe antice de pe actualul teritoriu turc și așezarea sa la circa 1000 de metri altitudine îl face un loc cu adevărat pitoresc.

Tot în apropierea stațiunii este și râul Duden cu ale sale cascade extrem de spectaculoase. Există două căderi de apă, iar cea mai greu accesibilă dintre ele merită tot efortul vostru.

Și ar mai fi o cascată, numită Kursunlu, ascunsă într-o superbă pădure în care vei găsi tot felul de arbori, de la măslini la smochini și de la leandri la pini. Culoarea apei este una fantastică, de un albastru rar întâlnit.

Dacă doriți să vizitați stațiunea, puteți consulta această listă de sejururi Antalya.

Tenerife este la doar 300 de kilometri de Africa și la 1000 de Peninsula Iberică, însă e un teritoriu spaniol din insulele Canare. Iar dacă ai venit să te bucuri de ”insula primăverii veșnice”, e bine de știut că pe lângă mare și plajă de poți bucura și de alte atracții.

În primul rând îți recomandăm Loro Parque, care are și o grădină zoologică și una botanică. Așadar, multe locuri de descoperit alături de copilul tău. Showurile cu delfini sunt superbe, iar la spectacol participă și orci, lei de mari ori papagali. Apropo de papagali, în Canare trăiesc peste 3000 de specii și subspecii ale acestei păsări.

Renumele de cea mai frumoasă plajă din Tenerife revine celei din orașul Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei. Plaja Las Teresitas a fost amenajată în 1973, cu sute de mii de tone de nisip adus din Sahare. Culoarea aurie a nisipului îți va lua imediat ochii, suntem siguri.

La mică distanță de capitală și de plaja despre care am vorbit mai sus este Igueste, o localitate extrem de liniștită în care vei afla cum trăiesc cu adevărat oamenii din aceste locuri.

Dacă alegi să îți faci concediul în sudul insulei, probabil vei ateriza pe aeroportul Reina Sofia. Vei găsi aici superbe plake El Medano și La Tejita. Sunt plaje naturale pe care nu vei găsi șezlonguri, comercianți și nici …. aglomerație. Vei găsi în schimb o atmosferă estivală pe care nu o să o uiți prea ușor.

Dacă doriți să vizitați acest loc, puteți consulta această listă de sejururi în Tenerife.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.