Concedii ruinate. 5 zile cu vreme foarte urâtă în multe paradisuri turistice din Grecia

creta grecia

Românii care și-au plănuit concediile în această perioadă în unele regiuni din Grecia vor avea parte de o vreme neobișnuit de ploioasă. În plus, apar furtuni puternice, căderi de grindină și vânt neobișnuit de puternic.

Vremea va fi potrivnică inclusiv în insula Creta, un paradis pur și simplu invadat de turiști în această perioadă. Și în Thassos sunt în vigoare coduri portocalii de furtuni, în zilele de sâmbătă și duminică. Totuși, printre reprizele de ploi, la Thassos se mai poate face plajă și baie în aceste zile.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis chiar o atenționare în acest sens, menționând că vor fi afectate următoarele regiuni:

Cod galben:

Attica
Insula Creta
Vestul peninsulei Peloponez;

Cod portocaliu:

Centrul Macedoniei
Estul si Vestul Macedoniei
Estul Peloponezului
Estul si Vestul Greciei Continentale
insula Evia
Epirul
insulele din N-E Mării Egee, Tessalia, Tracia.

După incendiile care au luat viața a 87 de persoane (potrivit celui mai recent bilanț; în timp ce 60 de răniți se află în continuare în spital,11 la terapie intensivă, iar alte zeci de persoane sunt date în continuare dispărute), Grecia trece prin coșmarul inundațiilor, capitala Atena fiind extrem de afectată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.