Comuna în care a copilărit Liviu Dragnea este datoare cu peste 2 milioane de lei firmei Tel Drum

Liviu Drangea
Liviu Drangea

Comuna teleormăneană Saelele a fost obligată în instanță să plătească societății Tel Drum suma de 2,3 milioane de lei.

Pentru o datorie de mai puțin de un milion de lei, Primăria Saelele, condusă de un primar PSD, a ajuns să plătească, potrivit unei decizii a Judecătoriei Turnu Măgurele, peste 2,3 milioane de lei, mare parte din această sumă fiind penalități de întârziere calculate la 0,15% pe zi, potrivit ziare.com.

Sentința de executare silită, dată de Judecătoria din Turnu Măgurele, nu a fost contestată de Primăria comunei Saelele. Peste 2.000 de oameni trăiesc la Saelele, comuna unde a copilărit Liviu Dragnea.

Primăria n-a contestat decizia

Direcția Națională Anticorupție susține că firma Tel Drum, care a primit numeroase contracte din partea autoritiților locale din Teleorman, este controlată de Liviu Dragnea.

Primăria Saelele este condusă din 2004 de Gabriel Cârjan, de la PSD. În urmă cu câțiva ani, acesta a dat în judecată instituția pe care o conducea, cerând plata unor dobânzi la diferențele salariale pe care le obținuse printr-o altă hotărâre judecătorească.

În ceea ce privește datoria la firma Tel Drum, aceasta a apărut după ce compania a primit un contract de aproape 4 milioane de lei pentru construirea rețelei de canalizare și a unei stații de epurare a apelor uzate din Saelele.

Tel Drum, care a intrat în insolvență la începutul anului curent, a dat în judecată comuna pentru recuperarea datoriei și a reușit să câștige procesul în timp-record, profitând și de non-combatul juridic al Primăriei Saelele.