Comuna din România unde viceprimarul și consilierii locali apără locuitorii de hoți

Cetățenii din Cumpăna, alături de polițiști, au ieșit în căutarea hoților (Foto: cugetliber.ro)
Cetățenii din Cumpăna, alături de polițiști, au ieșit în căutarea hoților (Foto: cugetliber.ro)

Viceprimarul și consilierii unei comune din județul Constanța patrulează pe ulițe pentru a prinde hoții, alături de polițiști.

Primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju, spune că în comună au loc chiar și câte 20 de spargeri în fiecare săptămână. Autoritățile locale au cerut ajutorul IPJ Constanța, însă cum ajutorul s-a lăsat așteptat, conducătorii comunei s-au organizat în patrule mixte, alături de polițiști, scrie Cuget Liber.

”Îngrijorător nu este că fură pe timpul nopţii, ci faptul că ziua, între orele 12.00 şi 20.00. Au fost cazuri în care au intrat peste proprietari. Imaginaţi-vă că sunt bătrâni, copii fără apărare, este un adevărat pericol”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Florin Neagu, viceprimarul localităţii, alături de consilierii locali, au fost primii voluntari care au patrulat pe străzi, alături de poliţişti locali, în încercarea de a prinde autorii furturilor. Primarul speră că și alți locuitori se vor deveni voluntari în această cauză.

”Ce să fac, să stau cu mâinile în sân şi să mă uit cum ne fură? Eu am văzut astfel de iniţiative în alte ţări, dar în România e cam greu cu voluntariatul. Aseară am avut echipe de 16 persoane”, a mai spus Mariana Gâju.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.