Comuna din România care atrage mii de tineri

Comuna Giroc, județul Timiș. Foto: Banatulmeu.ro

În timp ce multe dintre satele din România sunt tot mai pustii, populația comunei timișene Giroc și-a triplat populația în ultimii 25 de ani și a reușit să atragă numeroase fonduri europene.

Comuna Giroc e condusă de același primar de 23 de ani.

„La noi în localitate s-au mutat mulți tineri, care s-au săturat să stea înghesuiți într-o garsonieră de 45 metri pătrați”, a spus edilul pentru Libertatea.

„În realitate, avem peste 22.000 de locuitori, dar oficial, la 1 iulie 2018, erau 14.993 locuitori, dintre care 2.815 copii până în 14 ani și 4.463 de tineri”, mai spune primarul.

Comuna este la doar zece kilometri depărtare de Timișoara, iar mulți locuitori fac naveta zilnic către oraș, având la dispoziție un drum cu patru benzi, cât și piste de biciclete.

În apropiere este o pădure întinsă, o plajă pe râul Timiș și numeroase locuri de joacă pentru copii.

În Giroc sunt aproape 2.000 de societăți comerciale. Mai mult, în ultimii zece ani, comuna a atras fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro, bani folosiți pentru canalizare, modernizarea grădinițelor și piste de biciclete.

Se vor construi și o școală cu încălzire prin pardoseală, dar și o cantină socială și un centru de zi pentru vârstnici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.