Comuna din România care a înflorit cu fonduri UE. Are centru de tratament și bază hipică

bodoc covasna fonduri europene

Satul Bodoc din comuna cu același nume. Foto: Mike Sandor - Sajat (Wikimedia Commons)

Comuna Bodoc din judeţul Covasna a înflorit în ultimii ani datorită banilor europeni. Are străzi asfaltate, reţele noi de apă și de canalizare și reţele modernizate de electricitate, relatează postul de televiziune Digi24 într-un reportaj dedicat localității.

Primele investiții au fost realizate cu bani de la Guvern, iar ulterior autoritățile au început să atragă fonduri europene:

* În 2007 a fost realizată rețeaua de apă, astfel încât acum locuitorii din Bodoc au apă la robinet. Investiția a costat două milioane de lei și a fost făcută cu bani de la Guvern;

* Ulterior a fost realizată rețeaua de canalizare, tot cu bani de la buget (3 milioane de lei);

* Rețeaua de drumuri și poduri locale a fost îmbunătățită cu ajutorul sumei de 11 milioane de lei (bani europeni);

* În localitate s-a construit şi un centru de tratament cu ape minerale în valoare de 200.000 de lei (bani europeni);

* A fost construită o bază hipică (un teren de curse pentru atelaje trase de cai), unde se va desfășura în curând prima competiție.

Pentru a încuraja turismul în zonă, Primăria Bodoc a reușit să obțină fonduri și din Ungaria. Două milioane de forinți vor fi investite în reabilitarea picturii din interiorul conacului Miko. Aflat în Olteni, unul dintre cele 3 sate ale comunei Bodoc, conacul Miko a fost construit în urmă cu 200 de ani, iar autoritățile speră că, odată restaurat, acesta va atrage tot mai mulți turiști în zonă.

Încet-încet, și sectorul privat din comună se dezvoltă, se mai arată în reportajul Digi24. Para Zoltan este primul proprietar de pensiune din comună, pe care a construit-o cu ajutorul banilor europeni: 100.000 de euro.

Aflată în județul Covasna, comuna Bodoc este formată din satele Bodoc, Olteni și Zălan și are o populație de aproximativ 2.500 de persoane.

Conacul Miko. Foto: stiri.covasnamedia.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version