Complex balneoclimateric în valoare de 12 milioane de euro, la Covasna

Hotel Montana Covasna FOTO: Cris2018/Wikimedia Commons
Hotel Montana Covasna FOTO: Cris2018/Wikimedia Commons

Renumit pentru aerul bogat în ioni negativi și apele sale minerale, orașul balnear Covasna va primi 12 milioane de euro finanțare de la Compania Națională de Investiții. Banii vor fi folosiți de Primăria Covasna pentru construirea unui complex balneoclimateric care să atragă mai mulți turiști în stațiune. Licitația pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor a fost lansată pe e-licitatie.ro, cu termenul limită 11 martie 2022 pentru depunerea proiectelor, în vară urmând să fie desemnat câștigătorul licitației.

Complexul balenoclimateric de la Covasna va include și un ștrand, bazine interioare şi exterioare, spaţii de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, precum și o zonă de SPA şi wellness, saune, hidromasaj sau locuri pentru masaj şi relaxare. Complexul va fi amplasat lângă pârtia de schi și pationarul orașului, unde Primăria Covasna va aloca 2 hectare numai centrului de welness, iar un alt hectar va fi concesionat unui antrepenor privat, pentru ridicarea unui hotel.

Primăria Covasna dorește ca, prin acest proiect, să atragă mai mulți turiști în zonă, cu precădere familii cu copii, pentru sejururi de maximum 14 zile.

„Vrem să modificăm paradigma turistică a stațiunii, în beneficiul mediului economic și antreprenorial și pentru creșterea atractivității zonei și lărgirea bazei de turiști. Metoda de recuperare a băilor cardiovasculare se adresează în special segmentului vârstei a treia, care beneficiază de tratamente în cadrul spitalului din oraș și câtorva hoteluri agreate, astfel că până acum, Covasna și-a creat o reputație de stațiune a celor vârstnici și a trăit, până prin anii 2000, de pe urma biletelor subvenționate prin Casa Națională de Pensii și Casa de Sănătate”, a declarat primarul stațiunii, Gyerő József, pentru Forbes România.

Sursa citată mai arată că, în pandemie, numărul turiștilor din Covasna a scăzut drastic. Dacă în 2019 stațiunea a înregistrat peste 500.000 de înnoptări, în anii pandemiei, 2020 și 2021, numărul turiștilor a scăzut cu aproape 80%. În prezent, orașul balnear dispune de hoteluri de patru stele, construite în anii 2000, precum și de unități de cazare de clasificare inferioară modernizate.

FOTO: Cris2018/Wikimedia Commons

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.