Completul care îl judeca pe Liviu Dragnea a fost anulat, pentru a doua oară

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

Pentru a doua oară, completul de 5 judecători care îl judeca pe Liviu Dragnea a fost anulat, anunță Știrile Pro TV.

Curtea de Apel București a admis cererea făcută de Liviu Dragnea de a anula cel de-al doilea complet, care fusese tras la sorți în urmă cu puțin timp.

Dragnea a susținut în cerere că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a tras prea devreme la sorți noile complete și că de fapt trebuia să aștepte motivarea Curții Constituționale cu privire la decizie.

De asemenea, șeful PSD susține că trebuia tras la sorți doar președintele completului, nu toți cei 5 judecători.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Înalta Curte să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, mai notează Știrile Pro TV.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la ÎCCJ este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

De asemenea, avocata spune că instanța ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Cine erau cei 5 judecători pe care nu i-a vrut Liviu Dragnea

Completul de 5 judecători contestat de Liviu Dragnea era condus de Rodica Cosma, care a mai judecat dosare importante, printre care și cel care a dus la condamnarea fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Din completul de 5 mai făceau parte Valentin Șelaru, fost asistent al Laurei Codruța Kovesi, care a judecat, în trecut, și dosarul Alinei Bica, fosta șefă DIICOT, Francisca Vasile, care a redeschis dosarul TelDrum în 2018, Simona Nenință, care a judecat dosarul lui Victor Ponta, și Alina Ioana Ilie, care a dictat, în trecut, o condamnare pe numele lui Gigi Becali.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.