Compania românească deținută de stat care își extinde agresiv afacerile în străinătate

Foto: Antibiotice Iași / Facebook

Antibiotice Iași, una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România, își va dezvolta afacerile și în spațiul ex-iugoslav.

Astfel, după ce și-a consolidat prezența în țări precum Arabia Saudită, Hong Kong, Cambodgia și Macao, Antibiotice Iași se va extinde și în Slovenia, Croația și Muntenegru, potrivit raportului semestrial publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

”Strategia de dezvoltare pe piaţa Europei vizează şi ţările din Europa Centrală şi de Est, unde, pornind de la centrul de coordonare din Serbia, să dezvoltăm proiecte în ţări precum Slovenia, Croaţia, Muntenegru. Exporturile din zona Rusia se vor concentra în perspectivă în jurul reprezentanţei din Ucraina, de unde vom coordona proiectele pe care le avem în această zonă”, se precizează în raport.

Antibiotice Iași, care este deținută în proporție de 53% de stat, a realizat un profit net de aproape 5 milioane de euro în primele șase luni ale acestui an, cu 11% mai mult decât în 2018.

Mai mult de un sfert din produsele companiei merg la export.

”Chiar dacă în ultimii ani, în zona Orientului Mijlociu, a Asiei de Sud-Est se face simţită o puternică presiune asupra preţurilor, Antibiotice a reuşit să-şi păstreze principalii clienţi tradiţionali şi să identifice oportunităţi de business pe pieţe noi precum Arabia Saudită, Hong Kong, Cambodgia, Macao. În România, compania înregistrează în primele şase luni ale anului o creştere a veniturilor din vânzări brute de 11,5% de la 136,8 milioane lei la 152,5 milioane lei”, se mai arată în raportul companiei.

Antibiotice Iași are deja reprezentanțe deschise în Vietnam, Ucraina, Moldova și Serbia.

Compania românească are peste 1.400 de angajaţi.