Compania de stat unde salariul mediu va depăși 2.200 de euro în 2020

Foto: Pixabay

Bugetarii câștigă tot mai mult în România, iar unele instituții și companii de stat oferă salarii mult peste media națională.

Unul dintre cele mai stridente exemple este ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații -, unde salariul mediu al celor 700 de angajați va depăși pragul de 2.200 de euro în anul 2020.

Bugetul ANCOM, votat de reprezentanții PSD, ALDE și UDMR în Comisia pentru IT&C, prevede creșteri importante de salarii pentru anul viitor.

Cel puțin așa susține deputatul USR Cătălin Drulă:

“Am văzut un buget cu greșeli de alcătuire, cu erori aritmetice și rectificări succesive. Un buget care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție. Venitul salarial mediu în ANCOM pentru 2020 va fi de aprox. 2200 EURO/LUNĂ. În mână!”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

În medie sunt incluse atât salariile șoferilor și personalului auxiliar, cât și cele ale conducerii autorității publice.

Bugetul ANCOM, al cărei șef este fostul premier Sorin Grindeanu, a crescut de la 91 de milioane de lei în 2017 la 163 de milioane de lei în 2020.

“Sub masca “autonomiei”, sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici. Evident posturile de la aceste autorități sunt dorite și vânate ca niciunde altundeva și, evident, sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică. Am văzut în anii 2017-2019 cât a ținut autonomia, când regulile de numire a Președintelui ANCOM au fost schimbate peste noapte și oamenii doriți de Dragnea instalați la conducere”, a mai scris deputatul USR.

Drulă a anunțat că va susține un amendament de plafonare a salariilor în Parlament.