Compania care vrea să scoată toate scaunele din avioane și să introducă locuri în picioare

boeing 737 NG tarom ryanair
Aeronavă de tip Boeing 737 NG. Foto: boeing.com

Reprezentanții unei companii aeriene low cost din Columbia au anunțat că vor să scoată toate scaunele din avioanele companiei pentru ca pasagerii să stea în picioare, relatează „The Independent”.

Astfel, reprezentanții companiei VivaColombia vor să scadă prețul unui bilet de avion pentru ca zborurile să fie accesibile și pentru columbienii cu venituri mici. De asemenea, compania speră că în acest fel va transporta mai mulți pasageri pe fiecare cursă.

„Se fac cercetări privind posibilitatea de a zbura în picioare. Suntem foarte interesați de orice modalitate de a face călătoriile mai puțin costisitoare. Cui îi pasă dacă nu ai parte de divertisment pe parcursul unui zbor de o oră? Sau că nu primești alune?”, a declarat Wiliam Shaw, fondatorul și directorul VivaColombia, pentru publicația „Miami Herald”.

Ideea locurilor în picioare în avion nu este total nouă. Compania low cost irlandeză Ryanair a propus introducerea unor zone cu locuri în picioare încă din 2010. Pasagerii ar fi putut avea centuri de siguranță, însă șeful de la acea vreme al companiei Ryanair, Michael O’Leary, a menționat că centurile nu sunt neapărat necesare.

„Un avion este doar un autobuz cu aripi. Dacă avionul se prăbușește, Doamne ferește, o centură de siguranță nu te va salva. Nu ai nevoie de o centură de siguranță la metroul londonez”, a mai spus el.

Deocamdată însă, autoritățile din domeniul aviației nu au aprobat locurile în picioare în nicio țară din lume.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.