Compania aeriană Blue Air a intrat în insolvență

FOTO: Blue Air cele mai ieftine zboruri
FOTO: Blue Air

Judectorii de la Tribunalul București au admis cererea companiei aeriene Blue Air de a intra în insolvență. Compania a reușit să propună o listă cu administratori judiciari care îi sunt favorabili, potrivit boardingpass.ro.

Foști angajați au cerut în instanță drepturile financiare restante, iar judecătorii au dispus și conexarea unui dosar de cerere a insolvenție Blue Air din februarie 2023 a căror părți creditoare sunt Aeropotrul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care asistă pasagerii pentru recuperarea compensațiilor pe care companiile aeriene le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate.

Finalizarea acestui proces ar putea dura câțiva ani. Compania Blue Air a avut mare probleme în pandemie, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat-o cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate începând din 15 iunie 2022.

La finalul anului trecut, statul român, pein AAAS, a devenit acționar majoritar al Blue Air Aviation SA și deține 75% din acțiuni. Restul de 25% din acțiunile acestei companii sunt împărțite între Airlines Invest SA (1,191%) și Teodor Cristian Rada (23,809%).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.