Comisia Europeană vrea autostradă între Pitești și Sibiu

autostrada sibiu-pitești
Autostrada Sibiu-Pitești ar putea fi gata până în 2020. Foto: Padmichi via Wikimedia Commons

Comisia Europeană insistă ca România să construiască un segment de autostradă între Pitești și Sibiu, mai mult de jumătate din costuri urmând să fie oferiți de UE.

Motivul? Această autostradă ar completa segmentul lipsă din Coridorul pan-european Rin-Dunăre, ca parte a rețelei trans-europene de transport TEN-T.

”Autostrada Sibiu-Pitești a fost identificată ca fiind elementul lipsă al coridorului Rin-Dunăre. Această autostradă reprezintă cea mai mare prioritate de investiții. Costul total estimat este de aproape 2 miliarde de euro, prevăzut în Programul de Infrastructură Mare 2014-2020, iar contribuția Uniunii Europene este estimată la 1,25 miliarde de euro”, a declarat, pentru HotNews, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Comisarul european a precizat că ”bugetul fondurilor structurale și de investiții europene și bugetul național pentru proiecte de transport 2013-2020 nu vor putea acoperi toate proiectele”.

România este una dintre cele mai înapoiate țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește infrastructura rutieră de mare viteză, având cei mai puțini kilometri de autostradă din spațiul comunitar.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunțat săptămâna trecută că s-a început lucrul la un alt proiect major de infrastuctură: autostrada Comarnic-Brașov, proiect demarat în urmă cu 13 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.