Comisia Europeană a votat taxe mai mari pentru mașinile electrice produse în China

FOTO: Joenomias/Pixabay.com
FOTO: Joenomias/Pixabay.com

Comisia Europeană a votat, vineri, impunerea unor taxe vamale de până la 35% pentru mașinile electrice produse în China. Zece state membre au votat pentru, 12 s-au abținut, iar cinci au votat împotrivă.

Germania a fost cel mai puternic oponent, în timp ce măsura a fost suținută de Franța și Italia.

Mașinile care sunt aduse din China au deja taxe vamale de 10%, dar propunerea votată acum adaugă taxe între 7,8% și 35,5% pentru mașinile electrice fabricate în China.

Cele cinci state care au votat contra sunt Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia și Malta.

Taxele vamale suplimentare ar fi de 7,8% pentru Tesla, 17% pentru BYD, 18,8% pentru Geely și 35,5% pentru SAIC.

Comisia a spus că va continua negocierile cu Beijingul, pentru a fi găsit soluții alternative care să fie conforme cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Oficialii UE spun că mașinile chinezești beneficiază de subvenții uriașe în țara de origine și fac concurență neloială, fiindcă fără acele subvenții nu ar putea vinde mașinile în UE la prețuri mici.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.