Comandantul NATO avertizează: ISIS ”se răspândește precum cancerul” printre refugiați

Philip Breedlove, liderul Organizației Nord-Atlantice, spune că refugiații ”maschează mișcarea teroriștilor”. Este contrazis de organizațiile umanitare: ”Vorbim despre ace în claia cu fân”.

Generalul american Philip Breedlove a precizat că organizația teroristă Statul Islamic ”se răspândește precum cancerul printre refugiați”. Militanții ISIS ”profită de drumurile libere spre Europa, amenințând astfel țările europene, dar și Statele Unite”.

Șeful NATO a criticat campania de bombardamente a Rusiei din Siria. Cu toate că bombele au vizat în special ISIS, dar și alte grupări rebele care luptă împotriva liderului sirian Bashar al-Assad, au ucis peste o mie de civili, printre care și copii, scrie The Guardian.

Potrivit lui Breedlove, Kremlinul și Assad doresc să folosească migrația pentru a slăbi unitatea și infrastructura Europei. Generalul a menționat că grupările naționaliste care se opun imigrației pot slăbi și ele Bătrânul Continent, putând recurge la acte violente.

Breedolve conduce NATO din 2013 și a dus o campanie de întărire a Europei, considerând Rusia ”o amenințare de durată” pentru Statele Unite. El a menționat că peste 1.500 de luptători ai ISIS s-au întors deja în Europa.

De celaltă parte, organizații umanitare precum Amnesty International au cerut guvernelor europene să nu blocheze refugiații. ”Dacă statele europene nu oferă refugiu va fi o renunțare plină de lașitate și o victorie tragică a terorii asupra umanității”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul de muncă plătit cu 400.000 de dolari pe an pe care nu-l vrea nimeni
De ce literele F și J de pe orice tastatură au o liniuță sub ele
Cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară. 10 imagini superbe