Liceul din București care a strălucit la examenul de Bacalaureat

Colegiul Național „Sfântul Sava”
Colegiul Național "Sfântul Sava". Foto: cnsfsava.ro

La Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, din 237 de candidați de la examenul de Bacalaureat 2017, 190 au obținut medii peste 9.

Mai exact, 80% dintre absolvenții de clasa a XII-a de la Colegiul „Sfântul Sava” au luat medii peste 9 la examenul de Bacalaureat din acest an, după cum rezultă din informațiile publicate pe siteul bacalaureat.edu.ro.

Colegiul Național „Sfântul Sava” stă excelent și la capitolul medii de 10: din cele 9 medii de 10 din capitală, 4 au fost obținute de elevi de la „Sfântul Sava”.

Un singur elev de la Colegiul Național „Sfântul Sava” a picat examenul de Bacalaureat din acest deoarece a luat nota 4,60 la Fizică (la Română a luat 8, iar la Matematică 9). Practic, rata de promovare la Colegiul Național „Sfântul Sava” a fost de 99,58% (față de 71% cât este promovabilitatea la nivel național în acest moment, înainte de rezolvarea contestațiilor).

Doar 7 elevi au obținut medii mai mici de 8 la examenul de Bacalaureat 2017.

Colegiul Național „Sfântul Sava”, unul dintre cele mai căutate licee din București

Colegiul Național „Sfântul Sava” este considerat unul dintre cele mai bune licee din București. Anul trecut, de exemplu, ultimele medii de admitere la acest liceu au fost de peste 9,50, în cazul tuturor specializărilor.

Cel mai căutat profil de la Colegiul Național “Sfântul Sava” rămâne în continuare profilul Matematică-informatică – bilingv limba engleză, unde media ultimului admis a fost anul trecut de 9,90.

Toate profilurile de la Colegiul Național “Sfântul Sava” sunt foarte căutate, mediile ultimilor admiși fiind la toate secțiile de peste 9,50, astfel:

* Matematică-informatică: 9,72
* Științe ale naturii: 9,82
* Filologie: 9,56

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.