Colaborezi cu firme din București? Accesează rapid și simplu informațiile de interes în legătură cu acestea

Indiferent de localitatea în care se află compania ta, sunt șanse mari ca aceasta să aibă colaboratori din București, cel mai important centru industrial și comercial al țării noastre. Parteneriatele în afaceri sunt extrem de importante pentru dezvoltarea unei afaceri. La fel de important, pentru o colaborare de succes, este ca fiecare companie parteneră să fie stabilă din punct de vedere financiar.

Toate informațiile în legătură cu partenerii de afaceri te ajută să înțelegi cât de solid este business-ul acestora – de la comportamentul de plată, la informațiile cu privire la indicatorii financiari ai unei companii sau eventualele dosare în justiție.

Realizează periodic o verificare a firmelor din București cu care faci afaceri, pentru a ști cât de stabile sunt acestea din punct de vedere financiar. Esențial este să verifici și noii parteneri de afaceri – fie că vorbim despre firme noi din București sau despre firme mari și vechi pe piață. Surprize pot apărea mereu, iar în afaceri este esențial să cunoști care este situația organizațiilor cu care te asociezi.

Reduci în acest fel, semnificativ, riscurile asociate partenerilor tăi de afaceri și ai premisele dezvoltării sănătoase ale propriului business.

Trei informații care te vor ajuta să înțelegi rapid care este situația partenerilor tăi

Indiferent că vorbim despre firme mari din București sau din țară, ori despre societăți recent înființate, este esențial să cunoști câteva informații despre acestea. Te asiguri în acest fel că acestea sunt companii stabile din punct de vedere financiar, alături de care firma ta își poate continua dezvoltarea. Iată trei indicatori care îți pot semnala eventuale probleme în legătură cu colaboratorii tăi.

Datoriile la Bugetul de Stat sau Bugetul Asigurărilor Sociale

Restanțele fiscale ale unei companii, fie că vorbim despre neplata la termen a contribuțiilor pentru sănătate, asigurări sociale, șomaj sau bugetul de stat (impozit pe venit, profit sau TVA), pot semnala o serie de probleme financiare ale organizației pe care o analizezi.

De aceea, bunele practici recomandă monitorizarea periodică a datoriilor la ANAF ale companiilor partenere. Știi, în acest fel, din timp, dacă o firmă riscă un sechestru asigurator asupra conturilor bancare sau a bunurilor, de exemplu. Unul dintre partenerii tăi se află în această situație? Riști neplata facturilor, dacă vorbim despre un client – sau un eventual blocaj, dacă vorbim despre un furnizor important de marfă.

Principalii indicatori economico-financiari

Cunoscând indicatorii economico-financiari ai partenerilor tăi, vei ști dacă aceștia au capacitatea de a-și plăti la timp furnizorii, prin gestionarea eficientă a capitalului de lucru. Poți sta liniștit, în acest fel, mai ales dacă ești unul dintre acești furnizori.

Dacă vorbim despre unul dintre furnizorii tăi, este la fel de important ca acesta să aibă o situație financiară stabilă și capacitatea de a-ți livra marfa la timp și în cantitățile stabilite.

Prezența în Centrala Incidentelor de Plăți

Nimeni nu își dorește parteneri cu incidente de plăți. Există multe companii care au această problemă însă – în general din cauza unor probleme de cash flow. Afli dacă un potențial sau actual partener a emis cecuri si bilete la ordin fără acoperire consultând informațiile din Centrala Incidentelor de Plăți.

Lista firmelor din București de pe InfoQuick.ro – un instrument prețios

Mai mult de 400.000 de firme se află pe lista firmelor din București a portalului InfoQuick.ro. Prin intermediul acesteia, afli informații prețioase în legătură cu partenerii tăi, fie că vorbim despre firme noi din București sau firme mari, cu tradiție.

Cu ajutorul acestei liste, afli rapid dacă una dintre organizațiile  tale partenere figurează pe lista firmelor aflate în insolvență sau dacă aceasta are datorii la Bugetul de Stat. Din rapoartele InfoQuick înțelegi și dacă partenerii tăi de afaceri au o situație financiară stabilă. Este o veste bună pentru afacerea ta – veți continua să vă dezvoltați și să faceți profit împreună.

Pentru a testa serviciile oferite prin intermediul portalului InfoQuick, creează-ți un cont pe site. Vei primi un raport gratuit cu date despre firma ta sau despre o companie cu care colaborezi și vei putea vedea cât de prietenoase și ușor accesibile sunt rapoartele oferite de platformă, dar și cât de utile sunt informațiile din aceste rapoarte.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.