Cojile de ouă, un aliat de nădejde în fiecare gospodărie

Cojile de ouă ajung mereu la gunoi după ce pregătim ouă fierte, prăjite sau prăjituri. Persoanele pasionate de alternative sănătoase de curățat casa au câteva utilizări inedite ale acestora.

În primul rând, este foarte cunoscut faptul că în cojile de ouă se află foarte mult calciu, iar unele persoane obișnuiesc să facă o cură de calciu măcar o dată pe an, după ce le usucă și le macină foarte fin.

De asemenea, o utilizare mai puțin neobișnuită este pentru albirea hainelor. Într-un săculeț de plasă se adaugă câteva coji de ouă zdrobite și se introduce acesta în mașina de spălat. Hainele albe își vor recăpăta strălucirea fără a folosi substanțe agresive de înălbit.

Pentru o grădină de vis, cojile de ouă pot fi de un real ajutor. Acestea sunt tratamentul excelent datorită calciului și a mineralelor pe care le conțin. Atunci când vrem să fertilizăm anumite zone din grădină, se pisează în bucăți cât mai mici și se aruncă pe pământul din grădină. Puteți adăuga și zaț de cafea, iar rezultatul va fi unul și mai bun și veți economisi banii pe care îi dați pe soluțiile de fertilizare.

Cojile de ouă, bune pentru față, dar și în gospodărie

În cazul în care aveți pielea iritată, se recomandă să puneți coaja unui ou într-un pahar cu oțet de mere și să așteptați câteva zile, până când se dizolvă coaja complet. Folosiți apoi pe zonele cu probleme o bucățică de vată înmuiată în această soluție, iar în scurt timp iritația va dispărea.

Pentru a obține o față strălucitoare și sănătoasă, se pisează cojle de ouă cu ajutorul unui mojar cu pistil și se amestecă cu un albuș de ou, apoi se adaugă pe față și se lasă să se usuce.

Dacă aveți chiuvete înfundate, așezați câteva coji de ouă în sitele scurgerilor, iar atunci când alunecă pe țevi, acestea se vor desfunda imediat.

Câinii refuză de multe ori pastilele pe care vrem să le administrăm. Strângeți cojile de ouă pe care le aveți prin casă, uscați-le timp de 30 de minute la 250 de grade, apoi pisați-le foarte fin și adăugați-le în mâncarea câinelui dumneavoastră. Este un supliment de calciu foarte bun pentru oasele și dinții acestora.

Dumneavoastră ce utilizări mai dați cojilor de ouă?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version