Codul penal modificat a fost votat în Senat. Dragnea ar putea scăpa de condamnare

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Modificările propuse de Comisia specială pentru legislație au fost votate în plenul Senatului. Reprezentanții coaliției PSD-ALDE vor ca până la sfârșitul acestei săptămâni să treacă proiectul și de Camera Deputaților.

Reprezentanții Opoziției au anunțat deja că vor îl vor contesta la Curtea Constituțională. Au fost 74 de voturi pentru, 28 împotrivă și nouă abțineri.

A fost și o tentativă de boicot a ședinței. Senatorii Opoziției, de la PNL, USR și PMP, au părăsit sala de ședință pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar. Însă, ulterior, senatorii UDMR s-au alăturat ședinței de plen.

Deputatul USR Stelian Ion a scris pe pagina sa de Facebook că propunerea lui Tudorel Toader privind redefinirea abuzului în serviciu îi va scăpa pe Liviu Dragnea și baronii locali.

„Dragnea scapă de condamnare. Cu el scapă și baronii locali. Cu ajutorul lui Tudorel Toader, avocatul infractorilor, România își afirmă pregnant caracterul de Stat Mafiot.

Ministrul Justiției ne-a trimis cu 10 minute înainte de începerea ședinței faimosul text pe care l-a căutat timp de 9 luni. Abuzul în serviciu este făcut franjuri, avem de a face cu o dezincriminare mai gravă decât cea din OUG 13.

Îndrăzniți să credeți că vor mai pleca niște milioane de români din țară cât de curând!

Precizare: Dragnea scapă pentru că nu a săvârșit fapta pentru sine, o rudă sau un afin, așa cum a propus acum avocatul său, Tudorel Toader, ci pentru partid”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

Comisia condusă de PSD-istul Florin Iordache a votat schimbarea definiției abuzului în serviciu. Au votat împotrivă PNL și USR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.