Codrin Ștefănescu: „Românii au venit la vot în număr gigant. Au fost cozi”

codrin ștefănescu
Foto: Captură YouTube

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că rezultatul referenedumului pentru familie este un eșec al românilor și al României.

„În primul rând, nu a fost un vot politic. Acest referendum nu a fost o chestiune asumată politic de nimeni. A fost pur şi simplu o acţiune venită în urma unei scrisori semnată de 3 milioane de români, un demers care s-a transformat în referendum.

Românii au venit la vot în număr gigant, 4 milioane de români au venit la vot. 4 milioane e o cifră.

Dacă vorbim de boicotul opoziţiei, putem spune că toată această acţiune are un efect advers faţă de aroganţa cu care au discutat în spaţiul public şi modul în care s-a comportat Iohannis, să nu ieşi să spui că vei veni la vot, să ceri să nu se vină la vot, ceea ce e constituţional.

Uitaţi-vă la cozile din diaspora, pe ultimele secunde la ora 21.00 au fost cozi.

Halucinant cum s-au comportat în secţiile de vot preşedinţii de secţii care s-au retras înainte de vot, ca să se întârzie votarea.

Au făcut tot ce e e posibil omeneşte să se se boicoteze acest demers. N-a fost un referendum politic, a fost asumat, o chestiune civică.

Este un eşec al românilor şi al României în general, era o chestiune importantă, poate nu a fost suficient două săptămâni pentru campania de promovare, trebuiau mai multe dezbateri.”, a spus Codrin Ştefănescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.