Codrin Ştefănescu, PSD: Avem miniștri penali „pentru că putem”

codrin ștefănescu

Foto: Captură YouTube

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“.

„De ce? Pentru că putem”, a spus liderul PSD.

Când i s-a atras atenția că acest răspuns nu este o explicaţie, Codrin Ștefănescu a început să vorbească de statul paralel: „Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statul paralel. Aceste persoane care folosesc: autoritatea în care sunt numiţi – ilegal şi neconstituţional – bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber”.

Codrin Ştefănescu a mai declarat că „vor fi modificate mult Codurile Penale” „în sens pozitiv”.

„Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat”, a spus Codrin Ștefănescu.

Liderul PSD a negat că i-ar ironiza pe protestatari: „Nu-i ironizăm absolut deloc. Sunt foarte mulţi oameni care au fost dezinformaţi în ianuarie-februarie anul trecut. Şi-au dat seama de lucrul ăsta. Sunt mulţi oameni care nu iubesc nici PSD, nici ALDE, dar nici cu PNL n-ar vota, dar care au ieşit de dragul de a striga, foarte corect. Problema e cu cei care sunt de meserie mitingişti. (…) Ăştia au foarte mare influenţă. Ăştia agresivi care te filmează cu forţa”.

Anterior, șeful PSD Liviu Dragnea a anunțat că din Guvernul PSD vor face parte și persoane anchetate penal, în vreme ce premierul Viorica Dăncilă a spus că ea n-are de unde să știe dacă cineva are probleme penale sau nu.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version