Codrin Ştefănescu, PSD: Avem miniștri penali „pentru că putem”

codrin ștefănescu
Foto: Captură YouTube

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“.

„De ce? Pentru că putem”, a spus liderul PSD.

Când i s-a atras atenția că acest răspuns nu este o explicaţie, Codrin Ștefănescu a început să vorbească de statul paralel: „Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statul paralel. Aceste persoane care folosesc: autoritatea în care sunt numiţi – ilegal şi neconstituţional – bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber”.

Codrin Ştefănescu a mai declarat că „vor fi modificate mult Codurile Penale” „în sens pozitiv”.

„Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat”, a spus Codrin Ștefănescu.

Liderul PSD a negat că i-ar ironiza pe protestatari: „Nu-i ironizăm absolut deloc. Sunt foarte mulţi oameni care au fost dezinformaţi în ianuarie-februarie anul trecut. Şi-au dat seama de lucrul ăsta. Sunt mulţi oameni care nu iubesc nici PSD, nici ALDE, dar nici cu PNL n-ar vota, dar care au ieşit de dragul de a striga, foarte corect. Problema e cu cei care sunt de meserie mitingişti. (…) Ăştia au foarte mare influenţă. Ăştia agresivi care te filmează cu forţa”.

Anterior, șeful PSD Liviu Dragnea a anunțat că din Guvernul PSD vor face parte și persoane anchetate penal, în vreme ce premierul Viorica Dăncilă a spus că ea n-are de unde să știe dacă cineva are probleme penale sau nu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.