Cod roșu de ploi torențiale în două județe

nori furtună cod ploi torențiale ploaie
Foto: turmjaegerTobi / pixabay.com

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting Cod roşu de averse torenţiale valabilă în localităţi din judeţele Gorj şi Dolj, în orele următoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 15, în localităţile Ţânţăreni, Turburea, Aninoasa, Cruşet, Vladimir, Stoina, Stejari, Brăneşti, Săuleşti, Licurici, Căpreni, Hurezani, Bărbăteşti, din judeţul Gorj, precum şi în localitatea Filiaşi din judeţul Dolj se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 45…55 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 60 km/h, grindină.

Totodată, meteorologii au emis cod portocaliu de averse pentru localităţile Bozovici, Prigor şi Lăpuşnicel din Caraş-Severin. Până la ora 14,30, în aceste localităţi vor fi averse, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 35…40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului valabile până la ora 15.00 în judeţele Galaţi şi Brăila.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.