Cod roșu de caniculă în 7 județe. Temperaturile ajung la 41 de grade – lista județelor afectate

caniculă căldură vară termometru
Foto: stux / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă valabil pentru joi, 15 august.

Și alte regiuni din țară se vor afla sub cod de caniculă: galben sau portocaliu.

COD ROȘU

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sursa: ANM

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.