Cod portocaliu și 2 coduri galbene de ninsori, lapoviță și viscol. Lista județelor afectate

cod galben viscol ninsoare ninge zăpadă ninsoare

Foto: janeb13 / pixabay.com

Meteorologii au emis 3 coduri de ninsori, lapoviță și viscol, valabile începând de astăzi.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Sursa: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00.

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00.

Fenomene vizate: viscol.

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Sursa: ANM

Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version