Cod portocaliu de ploi abundente. Care sunt județele afectate

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente pentru județele Constanța și Tulcea. O mare parte din restul țării se află sub cod galben.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 17 – 25 iulie, ora 21;
Fenomene vizate: ploi abundente;

În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Cod galben

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 11 – 25 iulie, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă;

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

cod portocaliu
Foto: ANM

Recomandare: 50 de morți în incendii în Grecia. „Localitatea nici măcar nu mai există”

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.