Codul galben a fost prelungit. Cât mai ține vremea rea

oraș ninge ninsoare
Foto: StockSnap / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de ninsori abundente până sâmbătă, 26 ianuarie, la ora 14.00.

Codul galben este valabil de vineri, 25 ianuarie, ora 14.00, până mâine la 14.00.

În acest interval vor fi ninsori abundente în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Fenomene și zone vizate:

– polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a
Moldovei;
– ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei;
– intensificări ale vântului.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h și izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

cod galben
Sursa: ANM

Informare meteo

În paralel se află în vigoare și o informare meteorologică de vreme rea, valabilă de vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 6.00.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, polei.

În intervalul menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.