Cod galben de ninsori și vânt puternic. Care sunt zonele afectate

prima zăpadă
Foto: Captură YouTube

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de ninsori la munte în dimineața zilei de marți, 28 ianuarie.

Acest Cod galben este valabil în intervalul 28 ianuarie, ora 20.00 – 29 ianuarie, ora 18.00.

Zonele afectate: îndeosebi în zona montană înaltă.

Fenomene: intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

Cod galben: Ninsori și vânt puternic la munte

 

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Cod galben: Lapoviță și ninsoare în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei

 

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

cod galben
Sursa: ANM

Ploaie în București

 

Dincolo de acest Cod galben, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o prognoză specială pentru București.

În capitală, pe parcursul nopții de marți spre miercuri, cerul se va înnora treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre dimineață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

În prima parte a zilei de miercuri, cerul va fi noros și temporar va ploua slab, apoi se va degaja treptat, dar vântul se va intensifica cu viteze la rafală până în jurul a 45…50 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de 7…9 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.