Cod galben în 32 de județe. Vor fi ploi torențiale, vijelii, grindină, descărcări electrice

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în intervalul 10 iunie, ora 12.00 – 11 iunie, ora 10.00.

În total, 32 de județe din țară se află sub acest cod galben.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

cod galben
Sursa: ANM

Meteorologii au actualizat și informarea meteo valabilă în intervalul 10 iunie, ora 9.30 – 12 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.