Cod galben în 32 de județe. Când începe și când se termină avertizarea

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în a doua jumătate a zilei de sâmbătă, 15 iunie.

Codul este valabil în județele: Prahova, Buzău, Ialomița, Dâmbovița, Călărași, Constanța (partea vestică, nu și litoralul), Tulcea (partea vestică, nu și Delta), Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Alba, Arad, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș Severin.

”În cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp”, anunță meteorologii.

Perioada avertizării este sâmbătă, 15 iunie, ora 12 – sâmbătă, 15 iunie, ora 23.

București și Ilfov nu apar în avertizare, deși aproape toate județele din jurul zonei (mai puțin Giurgiu) sunt cuprinse în avertizare.

Între 15 și 16 iunie este în vigoare și o atenționare meteorologică de disconfort termic, valabilă pe cea mai mare parte a teritoriului țării noastre.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.