Cod galben de vreme rea: ninsori, ploi, viscol și vânt puternic

ninsoare
Foto: RitaE (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea.

Interval de valabilitate: 12 decembrie, ora 08:00 – 13 decembrie, ora 10:00

Zone și fenomene vizate: nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei – ploi importante cantitativ;
Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 de metri – ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol.

În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 de metri, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.