Cod galben de vreme rea în 21 de județe

Începând de duminică dimineață de la ora 10:00 și până luni la ora 9:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie.

Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp.
În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

În după-amiaza zilei de duminică vremea se va menţine călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.

Codul galben este în vigoare de duminică, de la ora 15:00, până luni dimineață, la ora 3:00. Vor fi ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Vremea cu accente estivale va mai apărea din când în când în cursul lunii septembrie, cel puţin în zonele de câmpie, după cum estimează meteorologii.

„Este de aşteptat ca la finalul lunii să spunem că vremea a fost mai caldă faţă de normal în sudul şi vestul ţării, conform estimărilor de la centrul european de prognoză din Anglia, pe baza cărora elaborăm şi noi prognozele toamnei”, spune Teodora Cumpănaşu, meteorolog.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.