Cod galben de viscol în 27 de județe, până miercuri seară

cod galben viscol ninsoare ninge zăpadă ninsoare
Foto: janeb13 / pixabay.com

Meteorologii români au prelungit avertizarea de vânt puternic pentru zonele montane din 27 de județe din nordul, centrul și vestul țării.

Vântul va sufla cu peste 100 de kilometri la oră în unele zone ale țării. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări ale vântului în aproape toată țara, iar senzația de rece va fi accentuată.

Izolat, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată, în timp ce în sudul și centrul țării, rafalele vor atinge viteze de peste 60 de kilometri pe oră.

În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în special ninsori. Miercuri, în zonele joase, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte care vor favoriza depuneri de polei.

Avertizarea cod galben de viscol este valabilă de astăzi până miercuri seara, la ora 20:00.

Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri, în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali.

Pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100-120 de kilometri la oră, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada.