Cod galben de vijelii: Unde este pericol de inundații

FOTO: distel2610/Pixabay.com
FOTO: distel2610/Pixabay.com

Nouă județe din țară sunt sub avertizare de inundații, iar meteorologii spun că vor fi averse și vijelii în toată țara până joi seara.

Instabilitatea atmosferică se va menține în zilele următoare în aproape toată țara.

Azi și mâine, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Vântul va sufla cu putere, iar cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est.

Pentru județele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, vestul și nordul Olteniei, deasemenea toate zonele de munte, aceleași fenomene legate de instabilitatea atmosferică sunt ceva mai severe, respectiv pot să apară, în afară de descărcări electrice, și vijelii, grindină, averse și cu caracter torențial și cantități de apă mai mari, ce pot depăși chiar și 30 l/mp, au anunțat meteorologii.

Pericol de inundații este în Maramureș, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Sălaj, Hunedoara și Cluj.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.