Cod galben de vijelii în aproape toată România de Paște

cod galben vijelii cod portocaliu
Foto: Adam Singer (Flickr)

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi abundente, vijelii și chiar grindină în aproape toată țara pentru zilele de sâmbătă și duminică.

Vremea de Paște se anunță a fi foarte capricioasă de Paște în România.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor ajunge și la 25 l/mp.

Ploile și vijeliile vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

Începând de sâmbătă, de la ora 15:00, intră in vigoare un Cod Galben de furtuni.

nstabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.