Cod galben de vijelii în 14 județe. Vântul va bate și cu 90 km/h

vânt apus
Foto: rauschenberger / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat codul galben emis ieri. Astfel, meteorologii atrag atenția că zona care va fi afectată de vijelii va fi mai mare decât se preconiza anterior.

Codul galben vizează 14 județe.

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10 – 22 iunie, ora 21.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei montane, cu rafale în general de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.